Κρήτη

Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, είναι γνωστή για τις απέραντες παραλίες της, την λεπτή άμμο στο Ελαφονήσι , τα μαγευτικά νερά στο Μπάλο, τα Λευκά Όρη, το Ιδαίον Άντρο, όπου γεννήθηκε ο Δίας, σύμφωνα με τη μυθολογία ...

H Kρήτη είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό νησί και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας ανάμεσα στο Κρητικό και Λιβυκό πέλαγος.. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς .  Ωστόσο, παρά την τουριστική αναπτυξη  διατηρεί τον μοναδικό χαρακτήρα της.

Στην Κρήτη υπάρχουν πολλά Ενετικά κάστρα, απόμερα εκκλησάκια, μοναστήρια, μουσεία, αρχαία ερείπια τα οποία μαζί με το πανέμορφο μαγευτικό σκηνικό που επικρατεί παντού θα κάνουν τις διακοπές σας των επισκεπτών αξέχαστες. Είναι ένα μικρό σύμπαν γεμάτο με ομορφιές και θησαυρούς που περιμένουν  να αποκαλυπτούν...

Η Κρήτη αποτελείται από τέσσερεις νομούς: Hρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Περιβάλλεται από δεκάδες μικρά νησάκια από τα οποίο μόνον τέσσερα είναι κατοικήσιμα.

 

ΙΜΑΓΕ ΣΑΜΠΛΕ

ΧΑΝΙΑ

 Τα Χανιά είναι πανέμορφα με παλιά Βενετσιάνικα σπιτάκια και παραδοσιακά κτίρια να υψώνονται στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία περιβάλλεται από το Ενετικό Κάστρο, ένα εντυπωσιακό κτίσμα που κατασκευάσθηκε κατά τον 15ο μ.Χ. αιώνα.  Ολόκληρη η πόλη των Χανίων με το γραφικό λιμανάκι, τον αγέρωχο Φάρο και τα στενά δρομάκια της προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό σαν να έχει βγεί από πολύχρωμο κάρτ ποστάλ. Περπατώντας στα δρομάκια της πόλης και αγναντεύοντας τα παλιά Βενετσιάνικα κίρια θα μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή.

Ο νομός Χανίων φημίζεται, επίσης για το ονομαστό Φαράγγι της Σαμαριάς το οποίοι θεωρείται μοναδικό φυσικό φαινόμενο και είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Οποιος ταξιδέψει στην Κρήτη δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί τα Χανιά.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο νομός Ρεθύμνου είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και αποτελεί τη βάση για περιηγήσεις στους γειτονικούς νομούς των Χανίων και του Ηρακλείου.Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους νομούς της Κρήτης με επιβλητικές οροσειρές και τεράστιες αμμώδεις παραλίες στα βόρεια και νότια του νομού, προσφέροντας έτσι πολλές εναλλαγές τοπίων και διάφορες επιλογές διακοπών.

Η πόλη του Ρεθύμνου χωρίζεται στην Παλιά και Νέα Πόλη με το εντυπωσιακό Βενετσιάνικο κάστρο, τη Φορτέτζα, να στέκει επιβλητικά και να προσφέρει μια νοσταλγική περιήγηση στο παρελθόν αλλά και μια πανοραμική θέα σε ολόκληρο το πέλαγος. Το Ρέθυμνο διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι με παλιά πολύχρωμα κτίρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο Η πόλη είναι το εμπορικό και τεχνολογικό κέντρο του νησιού. Έχει μια στρατηγική γεωπολιτική θέση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο Θάλασσα συνδέοντας τρεις ηπείρους και πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Προσφέρει μια πληθώρα μουσείων, ένα καλοκαιρινό-μακρύ φεστιβάλ τεχνών, ιστορικά αξιοθέατα, εκπληκτική νυχτερινή ζωή και εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

ΛΑΣΙΘΙ

Ο νομός Λασιθίου είναι το ανατολικότερο περιφερειακή μονάδα στο νησί της Κρήτης, ανατολικά του Ηρακλείου. Πρωτεύουσά της είναι ο Άγιος Νικόλαος, οι άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Ιεράπετρα, τη Σητεία και τη Νεάπολη. Νομός Λασιθίου, ακριβώς όπως τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, είναι γεμάτο από παραδοσιακά χωριά και ιστορικούς οικισμούς διάσπαρτα σε όλη την έκτασή της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κρήτη επισκεφτείτε το:http://www.incrediblecrete.gr

Facebook Twitter Pinterest Instagram Google Plus LinkedIn Youtube

Κάντε κράτηση

Εισάγετε τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.

Επικοινωνία

Για ερωτήσεις επικοινωνήστε με την ομάδα μας.